Ultran kirjaesittely

 

 

Henkinen kehitys 1

White Eagle

123 s.
Kustantaja Apila Kustannus, 2016

 

Englantilainen meedio Grace Cooke välitti irokeesipäällikkö White Eaglen hahmossa kerran eläneen henkioppaan opetuksia vuoteen 1976 saakka. Tässä alkujaan 1942 kirjoitetussa henkisen kehityksen kirjassa keskitytään näkemisen ja parantamisen herkkyyden harjaannuttamiseen. "Mestaruus on se, mihin me kaikki pyrimme", sanoo opettaja, joten aivan kevyestä huuhailusta ei kirjassa ole kyse, vaan määrätietoisesta mielen ja sielun puhdistamisesta, jonka pohjana on myös fyysinen hyvinvointi. Näitä kohti kuljetaan selkeiden ja ymmärrettävien osviittojen avulla, fyysisen kehon kunnosta kohti hienompijakoisia olemuspuoliamme.

Yhteyden kehittäminen henkimaailmaan ja kaiken ykseyteen ovat kirjan opetusten ydintä. Päämääränä on tietoinen henkisten lahjojen kehittäminen, kuten todellisen sielun näkeminen pintapersoonan alta.

Eräs kirjan kokonaisuuden kannalta epäoleellinen mutta kuitenkin silmääni pistänyt seikka on se, että kirjoittaja käyttää paljon viittauksia kristinuskon sinällään perusteltuihin totuuksiin, vaikka voisi ajatella että irokeesipäällikön hahmossa esiintyvä lähde käyttäisi omaan traditioonsa liittyviä vahvistuksia. Näissä tulee esiin tietenkin kirjan tekijä-meedion taustat, mikä ei toki huononna teoksen antia, ja jotka ymmärtävän lukijan on helppo halutessaan sivuuttaa. Jokainen henkinen teos onkin nähtävä kirjoittajan persoonan ja aikakauden tuoman taustakohinan läpi, niin tämäkin.

Kirjan loppuosa käsittelee vielä lyhyesti henkiparantamista, sielun eheyden palauttamista oikeanlaisen ajatusten kohdistamisen ja parantajaenkeleiden avulla.

Henkinen kehitys 1 on ensimmäinen suomennettu osa useamman teoksen sarjaa, joissa tullaan puhumaan myös enkeleistä, luonnonhengistä, muinaisista mysteerikouluista ja sielujen tiestä kohti valoa.
 

Heikki Juutilainen


KUSTANTAJAN ESITTELY:

White Eagle on korkealta ja puhtaalta tasolta ihmiskunnalle puhuva henkinen opettaja ja Vanhempi Veli. Hänen opetuksensa auttavat meitä ymmärtämään paremmin omaa kehitystietämme sekä maallisten ja yliluonnollisten tasojen vuorovaikutusta.

 

 

Aloitussivulle