Ultran kirja-arviointi

 

 

 

Henkien opissa
Tuula Partanen, Annika Radlöv

295 s.
WSOY, 2014
32 e

 

 

Tämä kirja on tarkoitettu uteliaille yleensä, mutta tärkeätä olisi jonkinasteinen perustietous. Niin tai näin, hiljaa hyvä tulee, jopa niille jo ”kaikkitietäville” löytyy uutta mielenkiintoista luettavaksi. Tärkeintä olisi, että voittaa vastenmielisyyden, joka taitaa olla yhtä kuin pelko, aihetta kohtaan. Kyseessä on nykyajassa oleva tietous henkimaailmasta. On kyse sitten maallisista tai taivaallisista asioista, kokee itsensä usein riittämättömäksi ja huomaa putoavansa tasolta, jonka on muka hallinnut ja ollut itseensä jopa tyytyväinen, kunnes saa taas uutta pohdittavaksi.

Lukiessani huomasin äkkiä, miten luutuneita käsityksiäni tuuletettiin virkistävästi. Ensinhän tuo harmitti, sitten kiitollisuus nousi. Miten paljon tahansa luulemme tietävämme, yllätymme. Siksi ei voi väheksyä mitään aihetta. Kun oikein paljon tietää, ei lopulta tiedäkään tarpeeksi. Aloin tuumia, että emmehän me väittämien mukaan todella tiedä vielä mitään kun ehdimme rajan toiselle puolelle. Edessä onkin ainaista oppimista. Eikä nyt puhuta ”pakkoruotsin” tapaisista aiheista, vaan toisenlaisista todellisuuksista ja laeista.

Telepatiasta tuli mieleen se, että koska kuoltuamme olemme ilman kehoa, niin miksi pitäisi osata vaikkapa Urantian kertomia lukuisia taivaan kieliä? Jo täällä maan päällä reissatessamme telepatia pelaa usein ja intuitiotkin ovat olemassa. Jos ei ole suuta millä puhua, lienee telepatia sitten ainoa keino. Ja merkitseekö tässä sitten lisänä se, m i l l ä kielellä telepatiaa harjoittaa… tarvitaanko sittenkin se yhteinen kieli tai muita kieliä riippuen siitä, minne satumme jälleensyntymään? Ajattelujatkumo alkoi tästä. Jos menee aikaa jälleensyntymän välillä, tarvitaanko sitä telepatiaa ollessamme vastatulleita muukalaisia? Eri avaruusrodut sitten – jos valikoimme jälleensyntymällemme erilaisen planeetan, puhuvatko sen alienit vai hoitavatko kaiken telepaattisesti. Mikä Baabelin kieltensekoitus. Kaikkea tämänkaltaista voi lukija ihmetellä, eikä aika tule pitkäksi. Kenties joku taitavista meedioista voisi ottaa harteilleen tiedon hankinnan tästä asiasta?

Sisällysluettelo hukuttaa aiheillaan: heräämistä, meditaatiota, henkiparannusta, ravintoasiaa, joka alkaa olla lähellä nykyajan käsityksiä, missä vesi ja kasvikset sekä pähkinät ymv. nousevat arvoon arvaamattomaan. Oikea ravinto hallitsee aivoja, joka jakaa ruokien tehot oikeisiin suuntiin kehossamme.

Aina mielenkiintoinen osuus on terveys ja rakkaus. Olisi mannaa hallita sitä rakastamista. Nykyinen maailmamme tuntuu olevan jatkuvissa taisteluasemissa, päättää pitää ja äkkiä kaikesta ja mitä vähemmän tietää, sen varmempi on mielipiteissään, kunnes onkin äkkiä toista mieltä.

Henkioppaista annetaan mojovia esimerkkejä, kunhan taas muistamme, ettei kukaan ole toista parempi. Miten se onkaan niin vaikea sääntö.

Surua käydään myös läpi, surulle ei voi antaa kaavoja, ja jokainen surija on yksilöllinen. Luku Usko, epäily ja rukous ovat luonnollista jatketta omaksuttuun.

Sielu ja keho ovat kaksi erilaista energiaa. Voimakkaat tunteet voivat vaikeuttaa keskittymistä, tasapaino on hyvin tärkeätä henkimaailman kanssa työskenneltäessä – saamme tukea ja neuvoja.

Minulle oli tärkeä todeta, että henget toimivat monilla erilaisilla energiataajuuksilla. Maalatessani tai kirjoittaessani sisäiset kuvat joskus pysähtyvät ja niistä tulee yksittäisiä kuvia tai sanoja. Helpotti lukea se tästä kirjasta, kun olin asiaa ihmetellyt aikoinani, lapsesta asti.

Joillakin on yhteys vain kuolleisiin läheisiin, toisilla enkeleihin, ylösnousseisiin mestareihin ja henkioppaisiin ja joillakin vielä avaruusolentoihin, mutta jälleen: mikään ei ole toista parempi.

Lukija hukutetaan tietoihin. On hyvä lukea montakin kertaa mikä tahansa tärkeä kirja, ja olen uudelleen lukemisen kannalla aikojenkin päästä. Kokemusaineisto on voinut lisääntyä tai hoksaa jotain muuta oleellista kuin nopeasti ensimmäistä kertaa lukiessa. Eri kulttuurien shamaaneista tai kansoista unohtunut nousee mieleen. Kirjan lopussa esitellään sanastoa, henkilöitä ja internet-osoitteita ja tutustumme värikuvallisiin digong-harjoituksiin.

Tulevaisuudennäkymät ovat myös samalla sekä samantapaisia tai eroavat rajustikin, mutta neuvoja tulee. Henkimaailman apu on korvaamaton, mutta on hyvä oppia kuuntelemaan itseä ja mistäpä kaikki alkaa, jollei juuri itsestä. Sama vanha värssy on taas luettavissanne.

Hengistä on paljonkin kirjoitettu, ja jokainen kirja on tärkeä. En enää ajattele, että johan minä juuri vastaavanlaisen kahlasin. Kaikki on tärkeää, kun se kaikki muodostaa taas erilaisen ja tärkeän kokonaisuuden. Me olemme yhtä kaikki. Erillisyyttä ei ole, vaikka se tällä omalla planeetallamme joskus tuntuukin siltä.
 

Tuula Pelttari

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Opi kommunikoimaan henkien kanssa.

Kuinka saada avaimet henkiseen, fyysiseen ja psyykkiseen kehitykseen yhteistyössä henkimaailman kanssa? Tuulan ja Annikan kertomukset omasta matkastaan avaavat lukijalle näkymän muutokseen: kuinka yhteys henkimaailmaan voi johdattaa vaikeiden elämänkokemusten kautta mielen vahvuuteen.

Kirjan harjoitusten avulla voit tutustua omaan henkioppaaseesi, opit kommunikoimaan henkien kanssa ja lisäät hyvinvointiasi ja energiaasi.

 

Aloitussivulle