Ultran kirja-arviointi

 

 

Enkelit ystävinä - Miten otat vastaan rakkauden
Sanni Nevalainen

188 s.
Kustantaja Viisas elämä, 2020

 
 

Kahdessa aiemmassa enkelikirjassaan Sanni Nevalainen on esitellyt matkaansa ja löytöjään enkelten maailmassa. Tämä kolmas tuo enkelit ja niiden kaltaiset hahmot entistä lähemmäs: ystäviksi, auttajiksi ja yhteistyökumppaneiksi. Sanni kehottaa kuulostelemaan omaa olemustaan ja tuntemuksiaan ja sen mukaan suunnistamaan avunpyyntöihin ja muihin harjoituksiin. Tekijä korostaa toistuvasti, että on lukijan vastuulla käyttää omaa erottelukykyään kirjaa lukiessa.

Kirja johdattelee löytämään ja vapauttamaan oman sisäisen kauneuden, ilon ja rohkean itsen. Elämästä ja olemisestaan saa nauttia! Kirja pulppuaa tekijän itsensä elämäniloa ja kuplivaa onnellisuutta enkelystävien läheisyydessä. Meissä on tallella kaikki elämämme vaiheet kuin konsanaan kerrokset täytekakussa; niinpä aikuisen minän ei pitäisi unohtaa sisäistä lastaan, jonka kokemuksiin tämänhetkinen olemuksemme pohjaa. Kirjan lukuisten harjoitusten joukossa mielestäni hienoimpiin kuuluu juuri sisäisen lapsen turvaa ja rakkautta vahvistava harjoitus sekä turhasta yrittämisestä vapauttava huikea valokylpy.

Kirjassa korostuvat feminiiniset, intuitiiviset, sisäisiä ääniä kuulostelevat energiat, jotka kehottavat spontaaniuteen ja mielikuvien johtamaan toimintaan. Kirjoittaja näkee vanhan maskuliinisen mallin suorituskeskeisenä, pisteestä a pisteeseen b jääräpäisesti pinnistelevänä toimintana. Herää pienoinen ristiriita: miksi enkelimaailman auttajien kanssa toimiminen vaatii kuitenkin monenmoisten seremonioiden suorittamista, henkiolentojen luokittelua ja erikoisilla nimillä kutsumista? Mutta mitäs siitä, jos harjoitukset tulevat todeksi ja toimivat. Kannattaa kokeilla!

Sanni muistuttaa, että enkelit ilmestyvät kullekin näkijälle merkityksellisessä muodossa. Kirjassa onkin mukana myös useita Nevalaisen vetämien enkelikoulutusten suorittaneiden omia kokemuksia. Käytetyin adjektiivi kautta kirjan on "ihana". Ja ihanan satumaista, ilon täyttämää elämää tässä on tarjolla runsain mitoin. Enkelit rakastavat naurua ja ilottelua! Kirjan lopussa vietetäänkin vielä hienot ystävyyden juhlat ja vastaanottamisseremonia.

Perussanoma on, että älä pienennä itseäsi, vaan muista olevasi luoja ja kanssaluoja. Ota luomisen voimat haltuusi ja luo lempeydellä uutta. Kirjan päättää uusiakin oivalluksia tarjoava chakraluettelo sekä siihen liittyvä puhdistus- ja tasapainotusharjoitus.

Kirja on tekijänsä oloinen; avoin, vapautunut ja vilpitöntä ystävyyttä hersyvä.
 

Heikki Juutilainen

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Sanni Nevalainen on ekonomi, entinen kilpapurjehtija, Suggestoterapeutti SHY, kouluttaja ja näkijä. Enkelikoulua Sanni on pitänyt yli 12 vuotta. Lisäksi hän on Valon Taiteilija ja maalaa enkeleiden kanssa sydämen ja sielun kuvia. Hän myös opettaa enkeleiden ohjauksessa maalaamista ja tekee tilaustöitä.

Viisas Elämä on julkaissut Sannin ja Katja Frangen upeat Intuitio-kortit vuonna 2017 ja Sannin huippusuositut kirjat Enkeleiden matkassa vuonna 2018 ja Enkelit arjessa vuonna 2019. Lisäksi häneltä on julkaistu muistikirja Rakkauden polulla.

Enkelit ystävinä on maanläheinen tosielämän kuvaus Sanni Nevalaisen ja hänen enkelikoulustaan valmistuneiden enkelihoitajien elämästä enkeleiden kanssa.

Kirjassa Sanni kertoo siitä, miten hän elää elämäänsä enkeleiden kanssa. Miten hän esittää enkeleille kysymyksiä ja saa niihin vastauksia. Usein vastauksena on ollut harjoitus, jonka tekemällä löytyy vastaus omasta itsestä.

Kirja sisältää runsaasti harjoituksia, jotka avaavat ja voimistavat yhteyttä näihin mahtaviin ja rakkaudellisiin valon sanansaattajiin. Harjoituksia ja enkelihoitajien
tekstejä on moniin eri elämäntilanteisiin, esimerkiksi suorittamisen lopettamiseen ja tekemiseen vain ilon kautta sekä rakkaudelle avautumiseen ja sen vastaanottamiseen. Kaikki kirjan harjoitukset avaavat ja voimistavat yhteyttäsi
enkeleihin ja valon ja rakkauden maailmaan. Kirjan avulla pääset upealle matkalle itseesi ja voit saada elämääsi lisää iloa, oivalluksia, tasapainoa ja rakkautta. Kirja on Sannin enkelitrilogian itsenäinen päätösosa.
 

 

 

Aloitussivulle