Ultran kirjaesittely

 

 

Elämän energia (7. kirja)
Vladimir Megre

 

 

 

Kirja annettiin arvosteltavaksi yllättäen, ja siihen tutustuminen oli minulle ainutkertainen ja uusi kokemus, koska en ollut lukenut aiemmin sarjan edellisiä kirjoja. Kaikella on kuitenkin tarkoituksensa, sattumalta olin saanut lukea samantapaisista asioista – maailmassamme toimii kaiken sekaannuksen keskellä jokin ihmeellinen voima ja samankaltaisuus, joka ohjaa ajatuksiamme ja valintojamme. Samaan aikaan tuntuu kuin maailmantapahtumat pilkkaisivat meitä. On siis toivottavaa pysähtyä miettimään, mitä ajattelemme.

Sydäntäni hyytää kun luen Anastasiasta, ihmeellisestä ja uskomattomasta naisesta, jonka venäläinen liikemies Vladimir Megre tapasi vuonna 1995 kauppamatkallaan siperialaista Ob-jokea myöten. Elämän energia pysäyttää lukijan totaalisesti luvaten meille suurenmoisia muutoksia, mutta kaikkihan alkaa aina omasta itsestämme ja ajatuksista, jotka muokkaavat huomaamattamme elämäämme, planeettaamme ja koko maailmankaikkeutta.

Anastasian isoisän kanssa käytyjen vuoropuheluiden kautta kirjailija välittää käytännöllistä tietoa ja ymmärrystä oman luovan ajatuksemme tietoisesta hallinnasta ja kehittämisestä. Lukijalle on annettu ymmärryksen ja vaikuttamisen avaimet.

Jotenkin maailmalla on kaikenlaisten pelastamisteorioiden seassa salaa kytevä hajoita ja hallitse -teoria. Piinattu maailma uskonnollisten ja etnisten ristiriitojen todellisissa syissä kaipaa päivänvaloa – kaiken kun on oltava sopusoinnussa luonnon kanssa johdattaen ihmiskunnan onneen, runsauteen ja todellisen veljeyden maailmaan, missä ei tiedetä sanoja kärsimys, korruptio, sota tai väkivalta.

Ei saisi ajatella negatiivisesti, vaan on maalattava kukkaketoja tajunnan kankaalle, katsottava niitä ja taiottava taulu eläväksi.

Olen huomioinut, että ihmisiä ajetaan tilaan, missä ei ole enää aikaa ajatella rauhallisesti ja tulla tulokseen oman tahtinsa mukaan. Pitäisi heti osata päätellä jokin asia teemalla ”Mulle tänne kaikki heti”. tietenkin on hienoa, että tekniikka on apunamme, mutta miten pitkälle se kuljettaa meitä alkaen hallita ja vallita.

Mitä sitten emme osaa ajatella? On muistettava, että olemme luoneet oman kohtalomme, Jäteastia-ajattelu tarjoaa ajatusten erittelyä. Mihin ajatukset ovat nykyisin kohdistuneet – sen kun selvitämme, haluamme kenties järkevämpää ja asioita myös muiden kuin itsemme hyväksi.

Entä ajatuksen nopeus, voittaako se formuloiden nopeudet! Mutkat suoriksi -ajattelu tuottaa kaikenlaista. Olisi siis harjoitettava ajatuksia, mutta mikä olisi kielletyin aihe. En kerro, se on luettava. ja mitä tarkoittaa jumalallinen ravinto – kiintoisaa. Olemmeko skitsofreenikkojen yhteiskunta, menossa sinnepäin vai olisiko pysähdyttävä. Entä vastarinta, miten sitä pitäisi tehdä?

Luvut vievät meitä hämmentäviin huomioihin, ne ovat yhteisiä juutalaisille, kristityille ja ”niille muillekin”. Matkustakaamme ajatusten aikamatkailun keinoin syvälle historian uumeniin ja ottakaa Jeesus alas ristiltä. Mitä ihmettä, joku tavaa ihmeissään.

Olisi jo aika temmata Jeesus ikiaikaiselta kidutuspaikaltaan. Jossain rajatiedon kirjassa – olen autuaasti unohtanut missä, kenties keskusteluja Jumalan kanssa tai sitten jossakin muussa - vilahtaa hiljainen toivomus, Jeesuksen pyytämänä: kuvatkaa minut lammas kainalossani, se edustaa pehmeyttä ja lempeyttä, huolenpitoa ja rakkautta.

Miksi yleensäkään on pakko miltei aina kuvata kärsimystä, kun ei se oikeastaan jalosta ketään. Vapautamme Jeesuksen kuvaamalla hänet lammas kainalossa. Jäljellä on vain hyvää – tämä lammas on pelastettu. Risti edustaa kärsimystä ja luuloa siitä, että on kuritettava itseään myös, jotta olisimme Jeesuksen arvoisia.

Anastasian isoisä kehottaa seuraamaan tarkoin nykyään käynnissä olevia sotia ja terrorismin ilmentymiä, niin näemme niissä selkeästi hirviömäisen opinkappaleen vaikutuksen. Hän painotti, että mitkään henkiset opettajat eivät pysty varjelemaan ihmisiä noilta opeilta, jos ihmiset itse eivät ala ajatella itsenäisesti ja opetella tunnistamaan niitä. Totta, ei anneta terroristioppilaidenkaan ajatella itsenäisesti sitä, mitä hekin todella tahtovat – rauhaa ja ikuisen sotimisen loppua. Jokin estää aina hyväluontoisen ajatuksen pysymisen. Terrorismi on elävässä elämässä lähempänä kuin aavistammekaan.

Kaikista terrorismin estämistoimista huolimatta terrorismi ei ole vähentynyt. Siitä on tullut laajempi kuin koskaan ja joku on johtanut monien maiden valtaa pitäviä ja näiden tiedustelupalveluita väärille jäljille. Eräs asiantuntija totesi, että vastassa on uskonnollisia fanaatikkoja .Miten taistella tällaisia vastaan. Kaivataan syvällistä ajattelua.

Onko ääriuskonnollisuus ominaista vain islamille vai esiintyykö sitä muualla – totta vie esiintyy. Moni on joutunut tai pyrkinyt marttyyriksi uhraten oman elämänsä. Eivät siis eri uskonnot sinänsä, vaan niihin kätketyt konkreettiset uskonkappaleet ja säännökset saavat ihmiset väheksymään omaan elämäänsä. Fanaatikko uskoo, että siirtyy tekonsa kautta todelliseen elämään, sinne paratiisin. Niin kauan kuin on olemassa opinkappale armollisesta ja autuaallisesta elämästä jossain muualla kuin Maan päällä, minkäänlaiset erikoisjoukot tai asevoimat eivät kykene eliminoimaan itsemurhaterroristeja.

Kirjassa tarjotaan tähän ratkaisu. Tutustukaa siihen. Se on todella järkeenkäypä. Tuhoavat opinkappaleet on poistettava joka uskonnosta.

Kirjassa tunnustellaan myös sanaa pakana, ja jälleen kerran lukija joutuu hämmentymään. Jos kerran Jumala on luonut meidät ja jokainen pääsee tavallaan Jumalan luo, ei ole pakanoita. Mutta mitä saammekaan lukea niistä vaiheista, miten ihminen tappoi ja surmasi pakanoita, mitä seuraa luuloista ja kuvitelmista. Käytäntö lienee osoittanut: millään maallisilla laeilla tai uskonnollisilla rituaaleilla ei kyetä säilyttämään rakkautta tai edes kunnioittavaa suhtautumista toiseen. Mutta jotain on tapahtunut tällä välillä, kun olemme lukeneet tekstiä. Mielenne kiehuu, vedätte henkeä, innostumme, epäröimme… tätä teille tapahtuu. Olette valmiita ajattelemaan.

Maailma ei ole vielä valmis, mutta meille on annettu rakennusaineet. Tämä kirja on oikea ajattelijan kirja, ja kiihkottomana pystyy usein vaikuttamaan ajatuksillaan. Mahdollisuus voi tulla esiin varoittamatta.
 

Tuula Pelttari

 


KUSTANTAJAN ESITTELY:

Elämän energia, 7. kirja «Venäjän Soivat Seetripuut» -kirjasarjan 10 kirjasta, jatkaa kertomusta Anastasiasta, ihmeellisestä ja uskomattomasta naisesta, jonka venäläinen liikemies Vladimir Megre tapasi vuonna 1995 kauppamatkallaan siperialaista Ob-jokea myöten.

Elämän energia kirjassa kirjailija nostaa esille ihmisen ajatuksen voiman ja sen suuren vaikutuksen meidän omaan elämäämme ja koko planeettamme ja Maailmankaikkeuden kohtaloon. Anastasian isoisän kanssa käymiensä hämmästyttävien vuoropuheluiden kautta kirjailija välittää meille suurenmoista käytännön tietoa ja ymmärrystä oman luovan ajatuksemme tietoisesta hallinnasta ja kehittämisestä.

Kirja paljastaa suuren valonliekin tavoin ihmiskunnan unohdetun ja kätketyn menneisyyden, tuo selkeyttä maailmaamme piinaavien uskonnollisten ja etnisten ristiriitojen todellisiin syihin ja osoittaa, miten uusi ajattelu ja elämäntapa sopusoinnussa luonnon kanssa voi johtaa ihmiskunnan kauan odotettuun onnen, runsauden ja todellisen veljeyden maailmaan, jossa ei ole tilaa kärsimykselle, korruptiolle, sodille eikä väkivallalle.

Mutta ihmisessä on yksi energia, joka on ominaista vain yksin hänelle, ja tuon energian nimi on ”ajatuksen energia”. Ja jos ihminen ymmärtää, mikä valtava voima hänellä on hallussaan ja oppii käyttämään tuota voimaa täydellisesti, niin hänestä tulee koko Maailmankaikkeuden valtias.
- Anastasia

 

Aloitussivulle