Ultran kirjaesittely

 

Eläinten syömisestä
Jonathan Safran Foer

400 s.
Atena Kustannus Oy

29 e  Tarjous 16 e

 

Eläinten syömistä -kirjan oikeudet on myyty 16 maahan, ja siitä on tullut maailmanlaajuinen ilmiö ja bestseller. Vuonna 1977 syntynyt Foer asuu perheineen Brooklynissä, New Yorkissa.

Jonathan Safran Foer pohtii oikeuttamme syödä lihaa ja lihan tehotuotannon ongelmia. Ravisteleva ja vakuuttava teos on yhdistelmä filosofiaa, muistelmateosta, tiedettä, kirjallisuutta ja tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin. 

Söisimmekö eläinkunnan tuotteita, jos tietäisimme, miten ne päätyvät lautasillemme?

Kirjailija Jonathan Safran Foer on ajelehtinut ikänsä sekasyöjän ja kasvissyöjän välimaastossa. Tultuaan isäksi hän alkoi kyseenalaistaa valintojaan: Miksi syön eläinten lihaa? Söisinkö pihvini, jos tietäisin sen reitin lautaselleni? Miten puhdasta ruokaa lapseni syö?

Foer vierailee kirjassaan tehomaatiloilla katsomassa, miten eläimet – kanat, siat, lehmät – voivat ja miten ruoat jalostetaan kuluttajien tarpeisiin. Tutkimusmatkoillaan hän tapaa muun muassa vegaanin lihafarmarin ja 40 vuotta valtavassa kanankäsittelylaitoksessa työskennelleen ”Marian” sekä pohtii selityksiämme, joilla perustelemme lihansyöntioikeuttamme.

Vaikka eläinkunnan tuotteiden syöminen vaikuttaa kirjan faktojen valossa kestämättömältä, Foer ei syyllistä lihansyöjiä vaan tarjoaa myös heille eettisempiä ja ekologisempia vaihtoehtoja.

Runsaaseen lähdeaineistoon ja faktoihin perustuva kirja on yhtä aikaa henkilökohtainen tarina ja yleinen tietoteos. Foer pohtii rinnakkain oman perheensä arkivalintoja ja tehomaatalouden terveydellisiä, ekologisia ja eettisiä ongelmia. Eläinten syömisestä on intohimoinen, vakuuttava ja ravisteleva yhdistelmä filosofiaa, kirjallisuutta, tiedettä, muistelmateosta sekä kirjailijan tutkimusmatkoja sinne, mistä ruokamme on peräisin.

Lisää aiheesta: www.eatinganimals.com

 


 

Aloitussivulle