Ultran CD-arviointi

 

 

 

Sambodhi Prem
Narure Space

Kesto 50:16
25 e

 
 

Uuteen Seelantiin kotiutunut, hollantilaissyntyinen Sambodhi Prem on joogaa harrastava mystikko, säveltäjä ja lauluntekijä, joka myös esittää musiikkiaan - tällä levyllä vain instrumentaalisesti. Levyn kappaleet on soitettu pääasiassa kitaralla ja äänigeneraattorilla, joiden taustalla voi kuulla lintujen ääniä suoraan Uuden Seelannin lumoavasta luonnosta.

Levyn esittelyssä tekijä kertoo luoneensa musiikkia, joka täydentää lintujen laulua harmonisella taustakuviolla, ja kaiken tuon hän on levittänyt hiljaisuuden ylle. Hiljaisuuden säie kulkee koko elämän läpi. – Kauniita, levyn kuuntelua ohjaavia ajatuksia, jotka aivan hyvin voi huomioida.

Nature Spacen kappaleet ovat suorastaan runollisia ja helppoja kuunnella. Kuuntelu rauhoittaa mielen, ja voin suositella tätä musiikkia esimerkiksi hektisen työpäivän jälkeen johdattamaan kohti meditaatiota. Sisintä voi tasapainottaa monella tavalla: myös eläytyvä tanssi sopii hyvin tämän levyn nauttimiseen.

Levyn tarjoamista kymmenestä kappaleesta suosikeikseni nousevat numerot 6, 8 ja 10, mistä voi päätellä että kokonaisuus sen kun vain paranee loppua kohti. Woman’s Heart (naisen sydän) on todella nimensä veroinen, kaunis ja syvällinen. The Rise (kohoaminen tai auringonnousu) alkaa hiljaisilla, yöstä kohoavilla melodioilla ja johdattelee uuteen aamuun, uuteen päivään. CD:n viimeistä kappaletta, Walks (kävelyretket tai -tiet), täydentää viulu ja alttosaksofoni, molemmat hienosti omaa kieltään puhuen.
 

Heikki Juutilainen


  

Aloitussivulle