Ultran CD-arvostelu

 

 

  1 2

Frank Lorenzen
Hands

58:27 min 
23 e 
* LOPUSSA *

 

Frank Lorentzen on yksi New Age musiikin pioneereja. Hänellä oli mystinen kokemus vuonna 1982, joka muutti hänen koko elämänsä. Tuon kokemuksen seurauksena syntyi Lorentzenin ensimmäinen, vuonna 1986 ilmestynyt levytys Hands. Nykyään se on eräs henkisen musiikin arvostettuja klassikoita, jota on myös jäljitelty paljon vuosien mittaan. Mutta alkuperäinen on aina alkuperäinen, ja tämä ajaton levy tuntuu vain paranevan vanhetessaan.

Syntetisaattorilla loihditut, eteeriset äänimaisemat vievät kuulijan matkalle omaan itseen, omaan sisäavaruuteen.

Hands luo heti alusta lähtien äärimmäisen rauhoittavan tunnelman. Ensimmäinen kappale opastaa hyväksymään ja tunnistamaan oman sisimmän sekä muuntumaan osaksi universumia.

Toinen kappale pyrkii inspiroimaan ja nostamaan omaa ilmaisukykyä. Kolmannen, majesteetillisen sävellyksen teemoina ovat usko, toivo ja armeliaisuus.

Viimeinen neljäs kappale nousee valon ja rakkauden sfääreihin, kappaleessa on enemmän variaatiota kuin muissa.

Levyn yhtenäinen ilme jatkuu loogisena, kappaleet nivoutuvat toisiinsa ja jatkavat aloitettuja teemoja. Jos on kuunnellut levyn kerralla, alkuosa rauhoittaa ja vie yhä syvemmälle, mutta lopussa mieli kohottautuu ja "herää" meditatiivisesta rauhan tilasta.

Rytmimusiikin ystävät saattavat hakeutua toisenlaisten levyjen pariin, mutta (itse)healingistä, voimaantumisesta ja kohottautumisesta kiinnostuneille tämä levy on varsinainen helmi.

Marko Kananen

  

Aloitussivulle